Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wijsheid


6 oktober 2017 • Geen categorie

Wat is wijsheid?
Telkens kwam dit woord bij mij terug, maar ik kon het niet plaatsen.
Totdat ik besefte dat ik al 10 jaar bewust bezig ben met mijn wijsheid. Ik noemde het alleen mijn gevoel. “Jouw gevoel weet meer dan je denkt”, vertelde ik steeds aan clienten.
Wijsheid is in mijn ogen echter meer dan alleen het gevoel. Het gevoel is een onderdeel van jouw wijsheid. Je gevoel verteld je veel en daarmee maak je gebruik van de wijsheid die je bezit. Jouw wijsheid is grootser dan alleen je gevoel. Dat bezit alle kennis die jij gedurende al je levens hebt opgedaan. Al die kennis die in je zit, dàt is jouw wijsheid. Dat mag je gebruiken.

Sinds 10 jaar maak ik zelf bewust gebruik van mijn eigen wijsheid, dat zich steeds meer laat zien.
Het begon met de bewustwording dat ik alles vanuit mijn hoofd deed. Onder begeleiding kon ik steeds meer mijn gevoel ervaren en aankijken.
Daarna kwam het besef dat ik mensen hierin kon begeleiden door voornamelijk vanuit gevoel reactie te geven (ondersteund met de holistisch coachopleiding die ik heb gevolgd). En hoe meer ik aan persoonlijke ontwikkeling deed, hoe meer ik van mezelf ontdekte wat ik nog meer kan en weet, oftewel wat ik nog meer aan wijsheid bezit.
Tegenwoordig zijn mensen verbaasd als ze een afstemming ontvangen, hoe kloppend die is.
Ik geef afstandshealings en geef tips mee hoe je meer bij jezelf kan blijven. En met wat ik nu doe en kan, voel ik dat er nog meer wijsheid zit. Wat dat is, ik heb nog geen idee, maar dat is voor nu ook oke. Ik ben waar ik ben en dat is goed. Ik zal eerlijk toegeven, dat ik dit niet altijd zo voel, soms is mijn ongeduld aanwezig. Ik ben nu echter al zo blij met wat ik aan wijsheid heb ontdekt, dat mijn ongeduld tegenwoordig aardig naar de achtergrond is verdwenen.