Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wel-zijn


24 december 2021 • Geen categorie

Lieve jij,

Hoe is het met je?
Het is alweer een tijd geleden dat je iets van mij gehoord.
In mij is het al enige tijd rustig. Heel stil eigenlijk. Aan de ene kant heel fijn, aan de andere kant hoop ik soms op inspiratie en borrelende ideeën. Die inspiratie blijft echter al een tijdje uit. En hoewel ik het soms mis, merk ik ook dat ik er over het algemeen helemaal oké mee ben. Het mag zo zijn.
ZIJN, een woord dat de laatste tijd ook bij cliënten veel naar voren kwam. Kun jij ‘zijn’ met alles wat er is? Als we nu kijken naar bijvoorbeeld de situatie in het land, hoe ga jij daarmee om? Je eigen situatie en die van je naasten?
Dat wat de buitenwereld laat zien, zegt iets over je binnenwereld. Voel jij je (onbewust/bewust) heel onrustig of bang dan zal de buitenwereld (op grote of kleine schaal) je dat terug geven. Soms is het duidelijk waardoor dat komt, maar vaker mogen er laagjes afgepeld worden totdat de rust van binnen gevonden kan worden.
Hoewel de situatie in Nederland momenteel niet heel rooskleurig is, merk ik dat het, over het algemeen, mij niet beïnvloedt. Ik loop af en toe tegen de maatregelen aan maar het heeft geen invloed op mijn zijn.
Soms voel ik er boosheid, verdriet of frustratie over. Dat laat ik er dan ook zijn. Klaag even lekker tegen mijn omgeving en ga weer door zonder dat het blijft hangen. Dat neemt niet weg dat ik alles zomaar aanneem en volg, maar ik voel wel een sterk vertrouwen dat het zo moet zijn. Uiteindelijk komt het goed. Wanneer dat is, op korte of lange termijn, dat kan ik niet zeggen, maar het vertrouwen voel ik wel. Om ‘daar’ te komen, waar ‘daar’ ook mag zijn, is deze situatie nu nodig.

Maar genoeg hierover, hoe gaat het met jou? Wat laat de buitenwereld jou zien met het effect dat het op jouw welzijn heeft? De situatie in het land, de omgang met familie en vrienden of verder in jouw omgeving. Wat voel jij daarbij?

Welzijn, eigenlijk een mooi woord. Wel-zijn. Je mag wel ZIJN. Je mag WEL zijn (wie je bent). Wie ben jij als je weghaalt wie jij bent geworden door alle oordelen, normen, waarden en meningen van anderen? Ken jij jezelf? Hopelijk weet jij dat hoe jij je ook voelt, wat jou ooit is verteld, wat jij je ooit hebt aangemeten, dat jij een mooi mens bent met veel liefde in je!

24 december, kerstavond is vandaag. Ik kijk uit naar vanavond en de komende dagen. Er staan veel leuke dingen op de planning. Ik wil jou prachtige feestdagen wensen!
Voelt het voor jou even niet zo prachtig, dan mag ook dat er ZIJN. Dan wens ik jou sterkte, kracht en liefde toe.

Liefs Rebecca