Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Testen


6 februari 2019 • Geen categorie

Soms ben ik zo klaar met de testen die het leven geeft. Schrik niet hoor, er is niets ergs gebeurd, maar soms ben ik er gewoon klaar mee.

Testen, als je een keuze maakt geeft het leven je vervolgens een paar keer een test van “weet je het zeker?”. Kun je dan nog bij die keuze blijven.
Je hoeft het niet altijd door te hebben en iedereen heeft ook zo zijn eigen thema waar je, onbewust, in dit leven ervoor hebt gekozen daar veel ervaring in op te doen.
Zo heb ik een haat- liefde verhouding met geld. En vanmorgen had ik zo’n moment “aaah ik ben klaar met die testen!”.

Terwijl ik op bed eerst rustig naar binnen had gekeerd en het toen nog steeds rustig was vanuit iedere kamer, ging ik op bed mijn mail openen. Daar zag ik een mail met een zakelijke factuur. Een factuur waarvan ik wist dat die eraan zat te komen, maar waarvan ik op dat moment inzag dat ik dit bedrag moest gaan betalen. Ik voelde dat ik mij gelijk ‘zorgen’ ging maken. Ik kon niet bij het vertrouwen blijven wat ik eigenlijk altijd wel in mij voel.
Dit had effect op mijn manier van opstaan, want toen ik Milou vervolgens hoorde merkte ik dat ik niet de vriendelijkheid zelve was.
Ik baalde van het bedrag, ik baalde van de test, ik baalde dat de financiën niet altijd moeiteloos gaan.

Ik merkte dat ik er een beetje in bleef hangen en op dat moment bedacht ik mij ook dat ik dit best even mag voelen. Ik mag best even balen van dat alles. Dit is immers het leven en daar horen diverse gevoelens bij. Ook balen en misschien wel boosheid die er nog achter zit.
Dat was wat ik nodig had. Door het accepteren van mijn gevoelens mocht het er zijn en kon ik het even later terwijl ik onder de douche stond het letterlijk en figuurlijk van mij af spoelen.

Geld, het thema waar ik onbewust voor heb gekozen ervaring in op te doen. Ik heb dat inmiddels al veel gedaan, maar het is een stukje waar ik nog niet klaar mee ben.
Dit thema loopt al vanaf dat ik klein ben als rode draad door mijn leven. Hoewel ik niets te kort kom, gaat het nog niet altijd als vanzelf… Zo blijf ik ook altijd nog ervaringen opdoen en stappen zetten.