Schrijf je in voor de nieuwsbrief

NU


5 november 2015 • Geen categorie

tumblr_nto9j5ZKi01qg132eo1_540Hoe laat is het? Hoe vaak stel je die vraag niet in je hoofd. Even een blik op je horloge of klok. De tijd die je dan ziet, is dat ook de tijd die je daadwerkelijk beleeft?
Hoe vaak leven we niet in het verleden of in de toekomst. Bedenken waarom iets op een bepaalde manier is gelopen of hoe het zal gaan lopen. Wat je nog wilt doen, plannen maken voor de volgende vakantie bijvoorbeeld. Ga zo maar door.
Zelf herken ik het wel. Analyseren hoe een situatie is gelopen of wat er allemaal nog moet of mag gebeuren. Als je dat even doet is dat ook niet erg, maar als je erin blijft hangen ga je nadenken over dingen die NU niet van toepassing zijn. Wat gebeurt er NU om je heen? Sta je daar wel vaak genoeg bij stil?

Ik ben tijdens het typen van dit bericht even gestopt om te genieten van mijn dochter. Ze drinkt zelf haar fles. Niet eens heel bijzonder, maar ik kan daar wel van genieten. Boven hoor ik mijn zoon spelen. Hij zit alleen in zijn kamer en heeft hele verhalen. Heerlijk!

Op het moment dat ik merk dat ik veel nadenk geniet ik minder van alles wat er om mij heen gebeurt.
Ook al help ik mensen om meer naar het gevoel te gaan en vandaaruit keuzes te maken en te leven, wil dat niet zeggen dat ik zelf nooit meer in het hoofd zit. Was dat maar waar. Dat lijkt me heerlijk.
Wel weet ik tegenwoordig hoe ik daar uit kan komen en zit er dan ook minder lang in. Dan kan ik daarna weer verder met leven en genieten van het NU!

Liefs Rebecca