Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mijn proces


13 maart 2022 • Geen categorie

Soms zit je onbewust in een proces totdat het bewust wordt.
Zo had ik onlangs een proces, wat eigenlijk ook nog niet helemaal klaar is. Lange tijd had ik dit niet door.
Ik zal bij het begin beginnen. Uiteindelijk zal je zien dat dit proces bestaat uit meerdere stukken en mooie en minder fijne ervaringen.

DEEL 1
Eind van de zomer werd ik getipt over een podcast. Bij het luisteren raakte ik erg enthousiast en ik voelde dat ik bij die vrouw een programma wilde volgen. Ik meldde mij aan voor februari omdat november vol zat. Echter voelde ik dat ik in november zou deelnemen. Ik wist het zeker.
November kwam alleen dichterbij en ik kreeg geen bericht dat ik al mee kon doen. Ik snapte er niets van. Ik had dit zo sterk gevoeld. Hoe kon dit?
Daar begon het eerste stuk van dit proces bewust. Ik kwam erachter dat ik helemaal niet zo op het leven (universum) durfde te vertrouwen dan dat ik dacht. Het vertrouwen en loslaten vond ik toch nog lastig. Het vertrouwen en loslaten dat wat er gebeurt je niet overkomt, maar dat het je iets brengt.
Dit ben ik aan gegaan voor mezelf en daar mocht ik een verdieping in maken. Ik voelde het van binnen gebeuren met als gevolg een sterker vertrouwen in het universum.

DE TEST
Na deze verdieping voelde het voor mij niet meer dat ik dat programma wilde volgen. Het kost veel geld, wat ik er zeker voor over heb als ik het van binnen uit voel. Nu voelde ik het alleen niet meer en dan gebruik ik dat geld liever voor andere dingen.
De annuleringsvoorwaarden gaven mij alleen aan dat ik dan toch nog een groot deel moest betalen. Ik voelde dat dit goed kwam, maar ik merkte ook dat het wel regelmatig voorbij kwam hoe ik dit zou oplossen. Ik durfde in het vertrouwen te blijven dat ik voelde.
Steeds wanneer ik er even aan dacht kwam er een naam van een vriendin voorbij. Ik appte haar en zij was gelijk enthousiast. Zij ging regelen dat zij het kon overnemen. Na een paar dagen was dit rond en gaf ik door dat zij mijn plek overnam in het programma. Afgerond, dacht ik…

WAT IS DE TEST?
Boven de vorige alinea staat ‘de test’. Wanneer je namelijk een krachtige keuze maakt voor jezelf, dan wordt dit vaak nog even getest door het universum of jij daar echt achter staat. In mijn geval had ik besloten op het universum te vertrouwen en de uitkomst los te laten (loslaten is een belangrijk onderdeel). Met bovenstaande werd ik hierin getest. Durfde ik in vertrouwen te blijven of zou ik een oplossing bedenken? Ik bleef in vertrouwen en daar kwam mijn oplossing voorbij.
Er kunnen overigens meerdere testen plaatsvinden na het nemen van een krachtige keuze.

DEEL 2
Afgerond, dacht ik dus. Dat bleek niet zo te zijn.
Voor dit verhaal moet je weten dat ik eind december, begin januari mij af en toe afvroeg of ik meer uur wilde werken buiten de praktijk. Ik vind het werk in de praktijk geweldig. Het zorgen dat ik voldoende klanten heb echter minder. Het afgelopen half jaar had ik daar minder tijd in gestoken en dat was eigenlijk wel fijn. De vaste klanten voor coaching en Krachtige Kindafstemmingen zag ik en verder deed ik het rustig aan.
Omdat ik naast de praktijk nog een parttime baan heb, was dit financieel ook mogelijk.
Het eventueel meer uur buiten de praktijk werken nam ik mee in het achterhoofd, maar deed er nog niets concreets mee.

Nadat ik op 10 januari alles rondom het programma had afgerond, zag ik op12 januari een vacature voorbij komen via Instagram. De functie sprak mij gelijk aan en ik werd er superenthousiast van. De baan en organisatie paste mij perfect. Je zal het alleen niet geloven, dit was bij de organisatie waar ik 2 dagen eerder had aangegeven dat ik het programma niet meer wilde volgen omdat ik het niet meer voelde. Toch niet afgerond dus.
Al snel was ik met nog 1 dame over en tussen ons kon de oprichter niet kiezen. In overleg besloten we de baan samen aan te nemen.
Het weekend erna was er een retraite weekend vanuit die organisatie waar wij gelijk mochten meekijken. Een paar oefeningen konden we ook meedoen en daar keek ik een stuk aan over in mijn kracht staan en gezien worden. Ik voelde dat daar iets gebeurde en dat merkte ik ook daarna.

Je zou denken, nu start ze met de functie en klaar. Maar helaas het loopt anders. De baan gaat niet door. Daar had ik ook vrede mee omdat we er met de arbeidsvoorwaarden niet uit kwamen. De manier waarop dit is gegaan is op zijn zachts gezegd wel hard aangekomen.
Op het moment dat het gebeurde ben ik vol dit proces in gegaan. Het verdriet, de boosheid en de pijn mochten er in het moment helemaal zijn.
Hierdoor voelde het een dag later al veel fijner. Ik kon weer terug naar het feit dat mij dit niet overkomt, maar dat mij dit iets brengt. (Dat een minder fijne ervaring je iets brengt, is niet altijd snel zicht- of voelbaar overigens).

Ik begon al snel in te zien dat ik mij volledig zou geven in die functie en geen ruimte meer voor de praktijk zou hebben. Dit is alleen niet de bedoeling. De kracht die ik in dit proces heb gevoeld, mag ik meenemen mijn praktijk in. Ik weet dat ik veel kennis te geven heb en veel wijsheid kan meegeven.
Dat is wat ik meer mag gaan doen. Niet alleen de Krachtige Kindafstemmingen en mooie Eerlijke Innerlijke Reizen. Ook het werken met je eigen team (ook jij heb die!), het leren afstemmen en ongetwijfeld nog veel meer moois.