Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Irritaties


2 februari 2016 • Geen categorie

In de ochtend wil ik mij nog wel eens irriteren aan mijn vriend. Met name op ochtenden dat de kinderen naar de gastouder gaan en ik ga werken. Ik ben dan iemand die alle nodige dingen achter elkaar door doe en dan weg wil.
Mijn vriend daarentegen speelt rustig met mijn zoon en dochter, beantwoordt rustig alle vragen van hem en doet alles op zijn gemak.
Vanmorgen voelde ik deze irritatie weer licht opkomen. Tegelijkertijd besefte ik dat ik geen zin had in de irritatie en besloot het anders te benaderen.
Hoe fijn is het dat hij de rust heeft om voor zijn werk met de kinderen te spelen en alles op zijn gemak te doen. Hoe fijn is het dat hij er op dat moment uitgebreid voor de kinderen is . Hij is ook een geweldige vader en daar ben ik eigenlijk heel trots op en blij mee! Dit idee voelt gelijk een stuk lekkerder dan de irritatie!

Ook onderweg wil ik mij nog wel eens storen aan de auto’s die niet doorrijden. De auto’s gaan dan misschien ook niet snel, maar de automobilisten waren wel veilig bezig. Wat maakt het dan uit dat ik misschien 2 minuten later aankom?

Geen idee wat me de rest van de dag nog te wachten staat, maar de irritatie omdraaien vind ik veel leuker dan erin meegaan. Mooie uitdaging. Doe je mee?

Wat ook interessant is, is om je irritatie te onderzoeken. Je zou kunnen kijken wat de irritatie over jou zegt. Vaak is het een herkenning of iets dat je zou willen hebben. Niet altijd letterlijk. Bijvoorbeeld; je irriteert je omdat iemand heel erg aanwezig is, dan zou het kunnen zijn dat jij eigenlijk meer gezien wilt worden. Je wilt dus niet perse zo erg aanwezig zijn als die persoon.

Als ik naar mijn bijna irritatie van vanochtend kijk, zou ik wel meer die rust of flexibiliteit in de ochtend willen voordat ik de kinderen weg breng. Ik voel me niet opgejaagd, maar ik wil wel door met wat ik in mijn hoofd heb. Mijn vriend heeft dat. Voor mij is het dus iets wat ik wel zou willen hebben.

Herken jij je irritatie? Leuk als je vermeldt dat je het kon omdraaien of dat je ziet wat het voor jou betekent.
Liefs Rebecca