Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Het ‘echte’ leven


11 juni 2018 • Geen categorie

Terwijl ik in het alledaagse leven lekker bezig was, komt opeens het ‘echte’ leven ook om de hoek kijken. Of misschien beter gezegd ‘de dood’.
Vorige maand kregen wij te horen dat de twee jarige dochter van familie van ons is verdronken. In een korte tijd was ze spoorloos en helaas te laat weer gevonden.
Het verdriet van de ouders en naaste familie van het kindje is hartverscheurend.
Ik, en waarschijnlijk velen met mij, dacht gelijk aan mijn eigen kinderen. Wat als…
Het idee de intense glimlach van Milou niet meer te zien of de stralende ogen van Timo, dat alleen maakt mij al verdrietig. Ik heb ze dan ook veel extra knuffels gegeven en met dankbare ogen bekeken.

Ik geloof dat alles gebeurt met een reden, maar soms is hetgeen er gebeurt (in eerste instantie) moeilijk te begrijpen.
Extra dankbaarheid heb ik dan ook ervaren voor mijn leven, mijn gezin, mijn werk en alles dat ik heb.

Er zijn veel heftige lessen in het leven. Groot of klein, het gaat erom hoe jij het ervaart. Mijn heftigste periode voor mij persoonlijk is geweest toen ik een tijd lang niet lekker in mijn vel zat. Ik vond dit veel heftiger dan de geboorte van Milou waarbij wij er toen achter kwamen dat zij het syndroom van Down en een hartafwijking had.
Die periode dat ik niet lekker in mijn vel zat, was niet fijn, maar daar heb ik zoveel geleerd en daardoor heb ik mijzelf leren kennen. En hoe heb ik mijzelf leren kennen! Ik leer nog steeds zoveel over mezelf en ook over wat ik kan. De afgelopen tijd zal het je niet ontgaan zijn hoe gaaf ik dat vind en hoe blij ik daarmee ben!

Hoe zit het met de periodes/gebeurtenissen in jouw leven die heftig waren?
Welke les(sen) heb jij daarin geleerd of hoe is deze periode positief voor jou geweest?
Ik weet (bijna 😉 ) zeker dat er uit elke minder fijne periode/ gebeurtenis iets moois voortkomt. Bekijk eens wat dit voor jou is.
Mocht je daar nog niet aan toe zijn, geef je gevoelens dan de ruimte, maar zorg er ook voor dat je er niet in blijft hangen. Je emoties uiten is goed en je voelt zelf wanneer de emotie ‘voorbij’ is en je erin blijft hangen door bijvoorbeeld te huilen om het huilen. Ga dan je zinnen verzetten.