Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Herinneringen


5 november 2022 • Geen categorie

Op mijn Spotify draai ik nummers en mijn gedachten gaan terug in de tijd. Mijn beste vriendin en ik in mijn pubertijd. Wat was het een fijne tijd. Lachen, kletsen, gymlessen geven, als een van ons beide op vakantie was het brieven of schriften bijhouden over alles wat we deden.
Ik kan mij nog herinneren dat ik foto’s aan het kopiëren was van een jongen die zij leuk vond en bij mij in de kleuterklas zat zodat ik die in de brief kon plakken.
Op een gegeven moment samen uitgaan en uiteindelijk ook uit elkaar groeien. Wat een tranen bracht dat met zich mee.
Daarna kwam ik in een volgende fase. ‘Toevallig’ dacht ik ook daar deze week aan terug. In Leiden was afgelopen week de introductieweek voor nieuwe studenten. Dat bracht mij terug naar die volgende fase, mijn studententijd.
Van Ochten (een klein dorp in de Betuwe) ging ik naar een “grote” stad, Breda. Ik kende er nog niemand en ging daar op kamers. Ik kon opnieuw beginnen! Zo voelde het. Helemaal vrij, zonder verwachtingen van anderen.
Van af en toe een drankje met mate, waren daar opeens regelmatig gratis fusten bier. Dat leerde ik dan ook al snel drinken. En hoe…
Als ik eraan terugdenk dronk ik niet voor niets zoveel. Ik hoefde mij niet zozeer af te sluiten voor de menigte als ik dronk (iets wat ik onbewust deed in drukte. Ik hield sowieso veel mensen op afstand.) en ik was ook vrijer. Heerlijk die alcohol 😉 . Nuchter vond ik dat toch wel lastiger.
Overigens gelukkig nooit de behoefte gehad om daarin verstrikt te raken en altijd te willen drinken. Maar ik snap wel dat dit kan gebeuren.
Na mijn studententijd ging ik bewust op zoek naar wie ik nou ben. Dat ik alleen maar losse scharrels had en nooit een vaste relatie bracht mij op dat pad. Wat dankbaar dat ik daar bewust verder ging op mijn persoonlijke ontwikkelingspad. Wat heb ik mijzelf daarmee veel gegeven!

Als ik dan terugkijk naar de korte termijn. Deze zomer. Hoe heerlijk was en is dat nog! Uit lunchen en eten, film/slaapfeestje in de woonkamer, bowlen, vakantie in de Ardennen met het gezin, een weekend weg met een vriendin, bioscoopbezoek, met vriendinnen op een bootje en daarna op stap en dan nog de dingen die mij nu even niet te binnen schieten. En niet te vergeten het heerlijke weer! Zo fijn allemaal!

Als ik terugkijk op één van die leuke dingen. Van vroeger of van de kortere termijn, dan wil ik soms wel even terug in de tijd, maar uiteindelijk ben ik heel blij met waar ik nu ben en wie ik nu ben. Alle fijne en juist de minder fijne momenten hebben mij hier gebracht. Juist die mindere momenten geven zoveel, maar durf je die er ook te laten zijn. Net als wanneer je kind(eren) jou iets wil(len) laten zien met het gedrag wat jij niet leuk vindt of het spel dat steeds terugkeert. Wil en kun jij die boodschap zien?

Ik hoop dat jij net zo’n fijne zomer hebt gehad als ik. Hier zitten we in het laatste weekend voordat het ‘normale’ leven weer start gaat. Ook fijn, weer wat regelmaat en aandacht voor dingen waar ik de afgelopen tijd niet aan toe kwam of de tijd niet voor nam, bijvoorbeeld mijn praktijk.

Ben jij daar nog niet eerder geweest, lees dan zeker verder. Dan heb ik nog een mooi kennismakingsaanbod. Uiteraard ben je ook welkom als we elkaar al wel kennen.

Liefs Rebecca