Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geld


19 juni 2018 • Geen categorie

“Het is prachtig wanneer je iemand zo kunt helpen, maar wanneer er dan 150 euro gevraagd gaat worden….”
Een tijd terug kreeg ik deze opmerking op mijn tijdlijn. Even schrok ik, want dit was nou net de reactie waar ik bang voor was. Al snel voelde ik echter dat dit echt het bedrag was waar ik achter sta. Een bedrag waar je veel voor terug krijgt.
Ik was bang voor deze reactie en natuurlijk komt de test dan ook voorbij waarin de reactie voorbij komt.

Denk je nu “Testen?, wat bedoelt ze daarmee?”, lees dan deze alinea.
Als je een krachtige keuze maakt, dan gaat het universum je testen of je ook echt achter deze keuze staat. In zo’n test komt het onderwerp van de keuze weer naar voren en is het aan jou of je de test ziet en hoe je ermee om gaat. Verval je in je oude patroon zonder dat je het door hebt, dan is de kans groot dat je in je oude gewoonte blijft en de keuze niet wordt doorgezet.
Merk je de test op of valt het je op dat je er anders mee omgaat, dan heb je een stap naar verandering in gang gezet.
In mijn geval voelde ik dat mijn prijzen omhoog mochten (krachtige keuze voor mij). Na de test voelde ik sterk dat ik achter mijn prijs stond en dus had ik deze test doorstaan.

Ik weet dat sommige mensen het veel geld vinden. En weet je, ik heb ook moeten leren om de waarde van diensten in te zien.
Lange tijd zag ik alleen een bedrag. Natuurlijk keek ik ook wel naar wat het opleverde, maar het bedrag was bepalend of ik iets ging doen. Altijd speelde geld een rol.
Daarna volgde de stap dat ik zelf voor anderen veel geld neerlegde (nog wel meer dan dit 😉 ), maar zelf mijn diensten nog niet op waarde kon schatten. Ik durfde het niet te vragen, want straks komen er geen cliënten voor die prijs.
Inmiddels heb ik al enige tijd deze prijs waarbij ik heel goed heb gevoeld dat ik dit mijn dienst waard vind. En daar sta ik volledig achter.

Op de reactie die werd geplaatst (zie begin van dit blog) heb ik geen uitgebreide reactie gegeven. Het voelde dat ik mij ging verdedigen en er zo, voor mij negatieve, energie heen ging. Dat vond ik niet nodig.
Ik merk dat ik nu het onderwerp met liefde wil aansnijden <3 .

Voor sommigen een gevoelig onderwerp, geld.
Persoonlijk is geld voor mij een onderwerp waar ik een uitdaging op heb zitten. In het verleden kon ik mij daar best zorgen over maken. En nog steeds kan ik teveel naar geld kijken bij een uitgave. Eigenlijk ook wel bij inkomsten. Toch kan ik geld steeds meer als een middel zien in plaats van de bepalende factor. Zeker in mijn persoonlijke ontwikkeling durf ik daar volledig voor te gaan.
Ik zie aan mijn partner hoe fijn het is als je geld alleen als middel kan zien en er geen issue op heb zitten. Daar ben ik nog niet helemaal, maar daar kom ik zeker! (krachtige keuze, test kom maar op 😉 ).

Hoe ga jij met geld om?
Vind jij het jezelf waard om een dienst die je graag wilt afnemen (en waar je veel aan hebt) te boeken ongeacht het bedrag?
Als geld geen issue voor jou is, wat is het onderwerp waar jij op uitgedaagd wordt?