Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Gaan voor wat je wilt


2 juli 2018 • Geen categorie

Gaan voor wat je echt wilt, een onderwerp dat afgelopen week al een paar keer voorbij is gekomen.
Sinds lange tijd las ik weer eens een flutromannetje. Heerlijk, niet nadenken en weg zwijmelen bij wat er geschreven staat.
Een juriste die op het punt staat vennoot te worden, dag en nacht werkt, maakt een fout. Ze wordt ontslagen en vlucht weg naar het platteland waar ze als dienstmeisje gaat werken.
Na een tijdje komt ze erachter dat het niet haar fout is. Haar naam wordt gezuiverd en ze mag vennoot worden. Zij kiest dan voor de liefde en rustiger werk om meer te genieten. Heerlijk toch!

Ook gisteren kwam het naar voren in de film ‘Maid in Manhattan’. Een dienstmeisje wordt verliefd op iemand die senator wil worden. Ze doet zich anders voor en dan komt de waarheid boven tafel. Uiteindelijk kiest hij toch voor haar.
Ook is zij vastbesloten hogerop te komen (staat los van de relatie overigens) en ook dat lukt haar.
Ik hou van dit soort films en boeken. Hoewel je aan het begin vaak al weet hoe het afloopt blijft het heerlijk om naar te kijken. Vind ik dan.

Gaan voor wat je echt wilt, waarom komt dit onderwerp steeds terug deze week? Ik doe (qua baan) immers wat ik wil, heb een prachtig gezin en ben heel blij met mijn leven nu.
Al een keer eerder kwam in een blog ‘dromen’ aan bod. Toen was ik erachter gekomen dat ik niet goed durfde te dromen omdat ik ergens er niet in geloofde. Dat wilde ik niet meer, want ik geloof zeker in dromen.
Dat blog eindigde ik met:
Mijn moeder zei altijd “jij komt er wel , ook al is het met een omweg”. Die omweg heb ik zeker vaak genomen en zie ik nu nog steeds gebeuren. Het is ook niet voor niets geweest, maar nu hoef ik niet alles meer met een omweg te doen, ik ben er klaar voor om rechtdoor te gaan. En wat voelt dat eng om op te schrijven zeg, maar toch laat ik het staan. Volle kracht vooruit!

En daarom komt het onderwerp “gaan voor wat je echt wilt” denk ik terug. Als ik terug kijk naar de afgelopen maanden dan is er op het gebied van persoonlijke ontwikkeling veel gebeurd in korte tijd, de volle kracht vooruit ben ik aangegaan: de afstandshealing die veel krachtiger is geworden doordat ik nu ook in andere dimensies een healing geef, het afstemmen (zowel de actuele als de krachtige kindafstemming) waarbij steeds meer voorbij komt en sneller gaat, mijn eigen angsten op bepaalde gebieden die ik veel minder ervaar, het vertrouwen dat ik voel in alles en het feit dat ik mij nog steeds door ontwikkel in dingen ervaren. Echt zo gaaf.
Ik voel mij grotendeels vrij. Vrij in wat ik doe (werk en privé), wat ik mag delen en in mijn gevoel. Ik kan steeds meer mezelf zijn en mijzelf daarin ook laten zien.  Dit is de grootste droom die aan het uitkomen is. Waar ik nu nog middenin zit. Dit is waar ik echt voor wil gaan!

Als jij je ook vrij wilt voelen en daarin stappen wil zetten, laat mij dan kijken wat er bij jou speelt waar jij (of wij) vervolgens mee verder kan.