Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Dromen


2 juni 2016 • Geen categorie

Herinner je gister
Droom van morgen
Maar leef vandaag

Deze spreuk stond toen ik 27 was op mijn visitekaartje van het bedrijf waar ik toen werkte. Nog steeds vind ik hem mooi.
Als ik doorga op dat dromen, vraag ik mezelf af of jij ook een toekomstdroom hebt.
Ik was daar nooit zo mee bezig. Ik dacht eigenlijk altijd eerder aan de zorgen van morgen dan aan mijn dromen. Maar waarom zou ik mij zorgen maken over zaken waarvan ik niet weet of het ook daadwerkelijk zo gaat lopen? Er kunnen onderweg naar dat moment oplossingen komen.

Terug naar die dromen. Ik weet niet sinds wanneer ik wel bewust ben gaan dromen over de toekomst. Nu ik dit schrijf besef ik dat ik toch wel altijd heb gedroomd. Ik heb altijd geweten dat ik een gezin wilde. Tussendoor heb ik alleen periodes gehad waarin ik niet goed in die droom durfde te geloven. Met name op momenten dat ik verwijderd was van mijn gevoel, maar diep van binnen wist ik dat dit goed ging komen. Ik durfde daar alleen niet op te vertrouwen.

Nu ben ik zover dat ik weet dat je dromen waar kan maken. Ook dromen die misschien niet realistisch lijken. Zodra jij gelooft dat het kan en daarvoor gaat, dan kan er veel. Heel veel.
Het is echter niet zo dat je er dan niets voor hoeft te doen. Als je iets wilt, moet je daar wat voor doen. Je mag er tijd en energie in steken en ermee bezig blijven.
Doe je dat niet dan kan je droom op de achtergrond raken en verdwijnt die wellicht uit je zicht.

Een van mijn dromen, toen nog onbewust, was dat ik naar mijn gevoel wilde. Ik was klaar met rationaliseren en piekeren. Dat heeft mij zeker veel tijd en energie gekost, maar wel met een mooi resultaat.

Heb jij een droom die jij niet realistisch vindt? Voel eerst dan eens of dat ook echt zo is. Blijf je bij het idee dat het niet mogelijk is, kijk dan eens welk gevoel het jou zou opleveren als deze droom uitkomt. Wat voel je dan en waarmee kun je dat gevoel ook krijgen? Richt je dan daarop.