Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Driftbuien


30 mei 2017 • Geen categorie

Stampvoeten, gillen, huilen, Eva ging regelmatig enorm tekeer.
Haar moeder Carla had al enige tijd last van de driftbuien van haar dochter. Vermoeid en het huilen nader dan het lachen startten we het intakegesprek.
Terwijl Carla praatte over hoe zij het ervoer schreef ik alles zorgvuldig op. Aan de hand van de woorden die zij gebruikt kan ik na de intake de vertaling maken.

Carla vertelde over een situatie dat Eva lag te stampvoeten op straat. Elke keer als zij haar dochter zo ziet voelt zij zich machteloos, maar ook schuldig. Ze heeft het gevoel dat het door haar komt. Vreselijk voelt ze zich eronder.

Al bij de terugkoppeling geeft Carla aan dat het aantal driftbuien is verminderd.
Soms is het zo dat er na de intake al verandering optreedt zoals bij Eva.
De boodschap die Carla krijgt van Eva, dat zij een stukje mag helen vanuit vroeger waarin zij zich machteloos en schuldig voelde, komt binnen. Door de treffende vertaling komen we bij herinneringen waarnaar gekeken mag worden.
Dit doen we uiteindelijk in het vervolggesprek.

In dat gesprek gaf Carla aan dat de driftbuien sterk verminderd zijn, maar dat Eva nu steeds vaker achter het gordijn gaat zitten met een poepbroek. Onbewust laat Eva Carla weten dat Carla aandacht mag besteden aan haar herinneringen en dit een plek mag geven. In dit gesprek doen we dat samen.
Ik begeleidde haar in een mooie visualisatie waarin zij een stukje in haar vroege kinderleven mocht aankijken.

Een aantal weken later hebben we wederom contact. Carla vertelde over een bijzondere situatie waarin alles samenkwam en de driftbuien en poepbroeken zijn verdwenen.
In deze situatie zat Eva verdrietig en machteloos voor Carla op de grond. Carla herkende dit moment. Alleen zat zij toen daar op de grond. Zij herkende dit moment uit de visualisatie.
Toen zij haar dochter op dezelfde manier zag zitten kon zij haar dochter liefdevol troosten. Het voelde voor haar dat zij zichzelf mocht troosten en helen op dat moment.
Zij heeft haar innerlijke kind kunnen omarmen die dat zo nodig had.
Sindsdien is het gedrag dat Eva liet zien van driftbuien en poepbroeken weg en is de sfeer in huis weer fijn. ♥