Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ben jij eerlijk naar jezelf?


7 juni 2021 • Geen categorie

Ben jij eerlijk naar jezelf?

Het klinkt als een simpele vraag. Je eerste reactie is ook vast “Ja”. Misschien komt er zelfs achteraan “waarom niet?”.
Ik kan je zeggen, dat dit voor velen niet het echte antwoord is.
Velen weten niet wie zij echt zijn.
Zij hebben normen en waarden overgenomen van hun ouders/verzorgers.
Zij heb hebben meningen overgenomen van vrienden of bekenden.
Zij durven situaties niet van binnen te voelen. Ze weten niet hoe. Of zorgen er (onbewust) voor dat ze weg blijven van pijnen die daar zitten.
Bang voor de pijn.
Bang voor de verandering die dat teweeg kan brengen.
Bang voor het onbekende.

Laatst had ik een gesprek met mijn moeder. Ik weet niet eens meer waarover, maar zij gaf eerlijk toe dat ze niet alles wilt voelen wat er in haar speelt.
Zij is gelukkig met wie zij nu is. Ondanks dat er pijnen zijn die zij heeft weggestopt. Voor haar is dit oké. Zij kiest hier bewust voor en dat is goed.
Is zij eerlijk naar zichzelf? Ik vind ja en nee. Ja, ze weet dat er pijn zit en dat ze dit niet aan wilt gaan. Maar ook ‘nee’. Ze duwt haar gevoel weg. Het mag er niet helemaal zijn. Is dat eerlijk zijn naar jezelf? Ik vind van niet.
Ik vind het ook niet liefdevol naar jezelf toe. Als je weet dat het je uiteindelijk een vrijer gevoel geeft en geen pijn meer.
Ja, op het moment dat je dat aangaat, dan kan dat ook eerst moeilijke momenten opleveren, maar met een mooie groei en rust erna.

Wanneer jij, net zoals mijn moeder, (nu) niet de behoefte voelt om het aan te gaan. Of als je juist wel de behoefte voelt om jezelf vrij te voelen, dan is dat allemaal oké. Het is jouw leven, jouw proces. Durf erop te vertrouwen dat het loopt zoals het moet lopen. Misschien ga je het (ooit) aan, misschien ook niet. Je doet hier op aarde de ervaringen op die jij hier op wilt doen. Voor de een heftige, grootste gebeurtenissen. Voor de ander zijn het zichtbaar misschien kleinere gebeurtenissen, maar dat wilt niet zeggen dat het minder impact heeft. Het gaat om hoe iemand het ervaart. En die persoon heeft dus ook zelf de keuze hoe hij/zij hiermee om gaat. En of hij/zij de pijn, die bij minder fijne ervaringen komt kijken, wilt helen in dit leven.

Zelf vind ik eerlijkheid belangrijk. Ik kies er dan ook voor om eerlijk te ervaren wat er speelt in mij. Minder fijne gevoelens wil ik aankijken en mijzelf daarvan helen.
Ik weet dat ik hiermee ook situaties heb geheeld van generaties voor en na mij.
Ik wil mij vrij voelen en weet inmiddels aardig hoe ik dit kan ervaren. Of wat ik kan doen wanneer ik dat niet ervaar.

Wil jij eerlijk naar jezelf zijn en wil je daar begeleiding bij? Binnenkort starten er nieuwe half jaar trajecten. Wil je weten wat dit inhoudt, neem dan contact op.

Liefs Rebecca