Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Angst, doelgroep en blijven volgen?


1 juli 2016 • Geen categorie

Angst
Alweer heel wat jaren terug heb ik besloten geen dingen meer te laten uit angst. Het eerste wat ik toen heb gedaan was weer in de Python stappen. En hoewel het best eng was toen we daarboven stil stonden, vond ik het toch ook wel leuk. Al hoef ik er niet persé nog een keer in hoor.

Ik had angst voor veel dingen. Als klein meisje begon dit al. Ik liet dingen omdat ik bang was dat ik voor gek zou staan. Dus deed ik niet altijd mee ook al wilde ik dat wel. Dit bleek nog heel vaak terug te komen.
Ook in banen kwam dit terug. Ik ging voor de zekerheid en had altijd banen met weinig uitdaging.
Zo zijn er veel momenten in mijn leven geweest dat ik dingen liet uit angst.

Doelgroep
Soms heeft het even tijd nodig voordat ik door heb dat mijn angst mij tegen houdt. Zo ook afgelopen half jaar. In mijn praktijk werk ik voornamelijk met vrouwen die (te)veel denken of piekeren. Ik breng die vrouwen naar hun gevoel en komen er vaak mooie inzichten naar voren.

Voor mezelf trek ik regelmatig een kaart. Het mooie van kaarten vind ik dat je onbewust de juiste kaart trekt. Vaak snap ik de kaart direct als ik die trek, maar soms kom ik er later pas achter.
Als je geen ervaring hebt met kaarten, verwacht je nu vast dat de tekst op die kaarten op iedereen van toepassing is, maar nee. Van de hele set zijn er kaarten die ik regelmatig trek en sommigen heb ik nog nooit getrokken.
Het afgelopen half jaar heb ik regelmatig de kaart met de tekst getrokken: ‘ Durf onderscheidend te zijn, laat je ware kleur zien’.
De eerste keer dat ik deze kaart trok, dacht ik dat ik meer moest specialiseren. Dus dat ging ik doen.  Van ‘iedereen’ ging ik naar ’vrouwen die teveel in het hoofd zitten’. Dat wil overigens niet zeggen dat ik een man niet kan helpen, maar in de communicatie richt ik mij daar niet op.
Daarna bleef ik die kaart trekken. Met mijn gevoel kon ik er nog niet bijkomen en schonk daar weinig aandacht aan.

Onlangs had ik een business event waarbij er ook gemediteerd werd. Tijdens een van die meditaties werd het mij pas duidelijk. Het woord ‘ springen’  kwam de hele tijd voorbij. Dat werd ‘ een sprong nemen’ en daarna ‘ sprong in het diepe wagen’.
Als je op de site mijn opgenomen verhaal hebt gezien, weet je dat de titel hiervan ‘ De sprong naar het onbekende’ is. Hier werd ik die avond op geattendeerd, wat voor mij een bevestiging is.
En opeens werd het mij helder. Ik mag mij gaan richten op moeders met een kindje met het syndroom van Down.
Eerder was dit al een aantal keer voorbij gekomen, maar dit zag ik pas op de langere termijn gebeuren. Nu blijkt dat ik de sprong al mag nemen om mij op deze doelgroep te gaan richten.
Hierbij voel ik toch wel een beetje angst. In mijn mailinglijst staan maar weinig van deze moeders, maar ik voel het ook als een eer dat ik mij hierop mag richten. Op dat gevoel richt ik mij en die angst durf ik aan te kijken.

Ik weet wat deze moeder doormaakt en hoewel dat voor iedereen anders is, is het deels ook gelijk. Ik ken de rollercoaster, ik weet dat er extra zorg bij kan komen kijken en ik weet hoe belangrijk het ook is om voor jezelf te blijven zorgen in een hectische tijd.

Blijven volgen?
Jij leest dit en denkt wellicht “Wat heb ik hier nu mee te maken?”. Grote kans, dat jij hier niets mee hebt. Je mag zelf kijken wat je daar mee wilt doen. Je mag mij blijven volgen omdat de tips die voorbij komen ook voor jou van toepassing kunnen zijn. Wil je dat niet, dan ben je vrij om je uit te schrijven op de nieuwsbrief en/of Facebookpagina van NuMagJij.nl.